zondag 7 oktober 2012

Citroen cake


Ingredienten:

200 gram boter
200 gram suiker
4 eieren
1 eetlepel geraspte citroenschil
250 gram schar mix c
10 gram bakpoeder
snufje zout
4 citroenen
100 gram poedersuiker


Verwarm de oven voor op 180 graden
Bekleed de bodem van een springvorm van 26cm met bakpapier en vet de rand in.
Roer de boter met de suiker schuimig
Splits de eieren en roer de eigelen er één voor één doorheen, samen met de citroenschil.
Zeef het meel met de bakpoeder boven het mengsel en roer dit er doorheen.
Klop de eiwitten met zout stijf en schep deze voorzichtig door het deeg.
Vul de bakvorm met deeg en strijk het deeg glad. 
Bak de cake in 30-35 minuten goudgeel

Pers de citroenen uit en roer het sap door de poedersuiker.
Prik met een sateprikker meerdere gaatjes in de nog hete cake.
Bestrijk de cake met de citroensiroop totdat de vloeistof helemaal is opgenomen.
Laat de cake op een rooster afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten