maandag 15 oktober 2012

Restaurant tip: Tjeerz

Gisteren zijn we, ter ere van een aantal verjaardagen, wezen eten bij Tjeerz in Nijmegen.
We hadden hier bij het reserveren vermeld dat er één persoon een glutenvrij dieet volgt.

Al bij het uitdelen van de menu-kaarten werd er gevraagd wie een glutenvrij dieet volgt. Hierop kreeg Rianne en aangepaste menukaart waarop precies stond wat ze wel kon bestellen, wat ze niet kon bestellen en wat met kleine aanpassingen glutenvrij te maken was.
Ook kon ze gewoon brood met boter vooraf bestellen.

Toen het brood kwam werden we verrast door het soort brood dat ze serveren.
Waar je bij de meeste restaurants glutenvrije boterhammen krijgt, die nog niet eens geroosterd zijn, kreeg Rianne hier vers afgebakken kaiserbroodjes van de DS.
Dit zijn veruit de lekkerste glutenvrije broodjes die wij tot nu toe hebben gegeten.

Ook het voorgerecht was geweldig. Rianne had de huisgemaakte rosbief besteld en ik de thaise vissoep. Voor Rianne werd de mierikswortebietjes creme weggelaten aangezien deze niet glutenvrij was.
Na een korte rustpauze tussen de gangen kwam het hoofdgerecht. Voor ons beiden de varkenshaas met spek. Voor Rianne waren er geroosterde tomaatjes in plaats van de tomatenpesto gekomen. De varkenshaas was mals en heerlijk van smaak.

Terwijl we eigenlijk vol zaten konden we het niet laten om nog voor een dessert te gaan. Rianne koos de Cremé Brûlée en ik de toblerone-mouse met frambozenijs.
Beide desserts waren uitstekend, alleen vind ik dat bij de toblerone-mouse een iets frissere ijssmaak beter had gepast.

Al met al hebben we een heerlijke en gezellige avond gehad bij Tjeerz, waar je ook met een glutenvrij dieet goed kunt eten!


Restaurant Tjeerz
Van Welderenstraat 111
6511 MG Nijmegen
Email info@tjeerz.nl
Website Restaurant Tjeerz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten