donderdag 4 oktober 2012

Hartig testje: Ham/kaas muffins!

          

Aangezien ik genoeg recepten heb voor de zoetekauw (wat ik zelf enorm ben)
had ik vanavond zin om een keer iets hartigs te maken. En het is nog gelukt ook!
Het recept is bijna hetzelfde als dat van de cupcakes, alleen dan zonder suiker, met een snufje zout.

Recept voor 16 muffins

Ingrediënten:


220 gram mix c Schär
snufje zout
125 gram boter
4 eieren
4 theelepels bakpoeder
125 ml melk

Vulling: Hoeveelheid naar eigen smaak
Geraspte kaas (extra belegen)
Uitgebakken spekjes


Klop de boter schuimig.
Voeg de ei, meel, bakpoeder, snufje zout en melk toe en meng dit goed door elkaar.
Roer de geraspte kaas en de spekjes erdoorheen.

Giet in cupcake-vormpjes*, strooi nog wat kaas over de bovenkant en bak in 15 min + 5 minuten onder de grill


* Als je silicone vormpjes gebruikt kun je de vormpjes gewoon op een bakplaat zetten.
Als je papieren vormpjes gebruikt is het handiger om de vormpjes in een muffinblik te plaatsen.
Je kunt ze ook gelijk in een muffinblik bakken, maar dan zijn ze iets moeilijker uit de vorm te halen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten