dinsdag 2 oktober 2012

Glutenvrije Pepernoten



Het is er nog een beetje vroeg voor, maar daarom niet minder lekker!


Ingredienten:
200 gr glutenvrije bloem (ik gebruik Schar MixC)
100 gr margarine
125 gr bruine basterdsuiker 

(ik heb lichte basterdsuiker gebruikt, vandaar dat de pepernoten wat bleek zijn)
1 ei
1 thl. bakpoeder
1 eetlepel speculaaskruiden
1 zakje vanillesuiker


Doe alle droge ingrediënten bij elkaar en roer door. 
Voeg de in kleine stukjes gesneden margarine en het ei er aan toe.
Kneed de ingrediënten door elkaar. 
Als je keuken helemaal glutenvrij is kan je het op het aanrecht kneden. Anders liever in een kom.
Kneed het deeg tot een bal en verpak in huishoud-folie. 
Leg het minimaal een uur in de koelkast. Hoe langer je het deeg in de koelkast laat liggen, hoe beter de smaak wordt. (max 2 dagen)

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Maak van het deeg kleine balletjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier eronder.
Bak de pepernoten in ongeveer 15 minuten op 175 graden gaar.


Variatietip:

Zoals op de foto te zien is kun je de pepernoten geheel omhullen met chocolade
of decoreren met chocolade-strepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten